Αλέξης Σαββόπουλος

Προίκα για τον βασικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο

Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου από τα ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά... ψήλωσε. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Τα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο ήταν εκ προοιμίου δύσκολα και ο δείκτης δυσκολίας αυξήθηκε όταν ορίστηκαν ενδιάμεσα των-καθοριστικών για το πρωτάθλημα -αγώνων με ΟΦΗ και Λαμία.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Υποχρέωσαν τον Αναστόπουλο δηλαδή να ιεραρχήσει αυστηρά τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους και να χρησιμοποιήσει στους δυο αγώνες με τους πρωταθλητές, δυο εναλλακτικές ενδεκάδες αποτελούμενες από ένα μείγμα θεωρητικά βασικών παικτών και ένα με λίγο ή μηδενικό χρόνο συμμετοχής. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μια… αδιάφορη σαλάτα, αλλά μια ομάδα που το πάλεψε, προσπάθησε, έπαιξε συγκροτημένα, έβγαλε διάθεση και ήταν αν μη τι άλλο ανταγωνιστική χωρίς να ρίξει λευκή πετσέτα στο χορτάρι. Αν μάλιστα χθες ο βοηθός Βλάσσης δεν σταματούσε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Καπνίδη στο 37΄ και τύχαινε ο Άρης να ανοίξει το σκορ, το ματς θα γινόταν ροντέο. Χωρίς να προκριθεί, ο Άρης, έχω την αίσθηση, ότι από τα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό… ψήλωσε. Μετρήθηκε και δεν βρέθηκε ανεπαρκής με την πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς όταν με το καλό επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Νίκος Αναστόπουλος πρέπει να νιώθει διπλά ικανοποιημένος αφού τα κέρδη από αυτές τις δυο αναμετρήσεις ήταν πολλαπλά. Και μισή ντουζίνα παίκτες εν όψει Λαμίας ξεκούρασε και είδε ότι στον πάγκο υπάρχει βάθος και ποδοσφαιριστές έτοιμοι εφόσον τους… πετάξει το γάντι. Και αν τον Πίτου Γκαρσία που έβγαλε χθες ένα εξαιρετικό πρώτο 90λεπτο, λίγο-πολύ τον γνωρίζουμε, ο «μικρός» ο Μακουτά, ο Αναγνωστόπουλος, ο Τζανακάκης, ο Τσουμάνης, ο Σόουζα, ο Καπνίδης, ο Ντούνης δήλωσαν παρόντες. Με την ολοκλήρωση των μεταγραφών, το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο έλληνας τεχνικός είναι πλήρες και δεν αφήνει την παραμικρή δικαιολογία σε περίπτωση αποτυχίας. Με την προσθήκη και του Ταυλαρίδη και την εικόνα του Σόουζα στα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, η άμυνα αποκτάει ασφάλεια, στα χαφ υπάρχει συνωστισμός, στις πλευρές αξιοπιστία. Αν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο και ο Τζεμπούρ, τα πράγματα θα ήταν ιδανικά.

Έχοντας απαλλαγεί από το κύπελλο με αξιοπρέπεια, ο Άρης, κάνει… focus από σήμερα αποκλειστικά στο πρωτάθλημα με στόχο σύντονα μα στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι τέσσερις αγώνες που έχει μπροστά του (όλοι μακριά από το Βικελίδης) με Λαμία, Απόλλωνα, Αγροτικό και Σπάρτη) θα δείξουν αν μπορεί να το καταφέρει. Έχει την ευκαιρία του και πάει στα ματς αυτά με καλή ψυχολογία και δίχως προβλήματα.

ΥΓ. Ο χειρισμός στην υπόθεση Ταυλαρίδη, έστω και αν αποφεύχθηκε το κάζο, επιβεβαιώνει ότι χρειάζονται ακόμη πολλά πράγματα ώστε ο Άρης να δουλεύει 100% επαγγελματικά, όπως επιτάσσουν το όνομα και οι στόχοι που έχει θέσει.

ΥΓ 1. Τέσσερις κινήσεις έγιναν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και το γενικό πρόσταγμα το είχε ο προπονητής. Ταυλαρίδης, Πίτου και Μακουτά ήταν αποκλειστικά δικές του επιλογές και ο Σόουζα ήρθε ύστερα από δική του έγκριση. Σε αντίθεση δηλαδή με ό, τι έγινε το καλοκαίρι…

ΥΓ2. Αν δεν ήταν ο Αναστόπουλος η μεταγραφή του Ταυλαρίδη δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει. Από την αρχή ως το τέλος…

ΥΓ 3. Ξέρετε ποιο παρατσούκλι έχουν κολλήσει στον Μακουτά στα αποδυτήρια λόγω εμφανισιακής ομοιότητας; Ζέεντορφ. Λίγη από την κλάση του ολλανδού να έχει πάρει το γαλλάκι και ο Άρης πέτυχε λαβράκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x